З 5 серпня в Україні впроваджується новий міжнародний номер банківського рахунка IBAN (International Bank Account Number).  У період із 5 серпня по 31 жовтня 2019 року, в перехідний період, для розрахунків буде діяти як старий формат реквізитів  (код банку, р/р тощо.) так і новий. З  12 січня 2020 року в Україні Усі перекази будуть здійснюватися тільки з використанням IBAN. 

Клієнтам  WayForPay немає необхідності додавати новий формат рахунка,  старий формат реквізитів автоматично переводиться в новий міжнародний номер банківського рахунка (IBAN).  Також, у сервісі, можна додати реквізити як у старому форматі, так і в новому.

 

Що таке IBAN?

IBAN - міжнародний номер банківського рахунка. Введення коду IBAN призначено для стандартизації міжбанківських рахунків у ЄС, зараз він застосовується і в інших країнах світу. Стандартний міжнародний номер, який складається з цифр і букв, котрий допомагає банкам здійснювати міжнародні перекази. 

 

Банки України відкривають своїм клієнтам нові рахунки тільки за стандартом IBAN, рахунки складаються з 29 буквено-цифрових символів, викладених у такій послідовності: 

  • код України – UA-2 літери;

  • контрольний розряд – 2 цифри;

  • код банку – 6 цифр;

  • рахунок – довжина номера рахунка не фіксована.

 

Чи потрібно вносити свій IBAN у реквізити для виплати у WayForPay, якщо раніше у мене були вказані реквізити в старому форматі?

Усі реквізити, додані раніше, у старому форматі в сервісі автоматично конвертуються в новий міжнародний номер банківського рахунка IBAN. Тому, немає необхідності вносити реквізити заново, якщо вони у компанії не змінилися. 

Як додати/змінити реквізити відшкодування у сервісі?

Додавати нові реквізити рахунків у меню “Відшкодування” або “Управління балансом” можна як у старому, так і в новому форматі.

При додаванні рахунка у форматі IBAN обов’язково необхідно вказати ЗКПО, а також Юр. назву компанії.

Де дізнатися свій IBAN?

У банку, де відкрито розрахунковий рахунок. 

Чи потрібно укладати новий договір із WayForPay?

Чинні договори не потребують переукладання.

 

 

До кабінету